Sådan spiller du blackjack

Det er nemt at komme i gang med at spille blackjack, da du blot skal overholde nogle få (men essentielle) regler. Når du kan disse regler, kan du sætte dig ved det grønne blackjackbord på et online casino og spille mod en computer eller en ægte dealer.

Blackjack bliver også kaldt for 21, fordi spillet går ud på at få kort på hånden, der er så tæt på summen 21 som muligt. Dog aldrig over summen 21, da du hermed har tabt spillet. I blackjack er kortenes farver helt uden betydning, da det vigtigste er kortenes værdi. Her får du en oversigt over kortenes værdi:

  • Esset har en værdi af enten 1 eller 11

  • Spillekortene fra 2 til 9 har den pålydende værdi

  • Spillekortet 10, knægte, dronninger og konger har alle værdien 10

Spillet går i gang, når spillerne ved bordet har lavet en indsats. Derefter begynder bordets dealer at dele et spillekort ud til hver spiller og et til sig selv.

I den første uddeling af spillekort vender billedsiden opad hos alle spillere og hos dealeren. I anden uddeling af spillekort vendes alle spilleres kort med billedsiden opad, mens dealerens kort har billedsiden vendt nedad.

Ud fra ens korts værdi skal der besluttes, hvilket træk der skal benyttes. Hvis kortene har en værdi tæt på 21, vil det være klogt at melde ”Stand” ud. Dette betyder, at du ikke vil have flere kort.

Har dine kort en lav værdi, så kan du sige ”Hit”. Dette betyder, at du vil få et tredje kort.

Har du fået to kort af samme værdi (to 2´ere eller to konger), så kan du vælge at ”Splitte”. Det vil sige, at du efterfølgende spiller videre med to hold kort, som ikke har noget med hinanden at gøre.

Hvis du har gode kort på hånden, og forventer at du muligvis kan slå dealeren, er det tid til at sige ”Double” og herved fordoble indsatsen.

“Gratis