Hvad er ROFUS?

ROFUS er en forkortelse for ”Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere”. Dette register har den danske Spillemyndighed ansvaret for, og det er et register, som danske spillere kan benytte sig af, hvis de ønsker at udelukke sig selv fra at spille.

Det vil sige, at danske spillere kan udelukke sig selv fra at spille på alle online spil, når de har en dansk spillelicens samt fra fysiske landbaserede casinoer i Danmark. Man kan vælge om en frivillig udelukkelse fra at spille skal være en midlertidig udelukkelse eller en endegyldig udelukkelse.

Når man vælger at registrere sig i ROFUS, så sker behandlingen af ens personoplysninger efter de regler, der er i persondataloven. Ens oplysninger er altså fortrolige og bliver ikke videregivet.

Man kan vælge at registrere sig midlertidigt i ROFUS i en periode på 1, 3 eller 6 mdr. eller bare tage en 24 timers spillepause. Når perioden udløber, vil ens registrering blive ophævet helt automatisk. Hvis man ønsker at forlænge sin midlertidige udelukkelse, så har man mulighed for at gøre det.

Hvis man har valgt en endelig udelukkelse fra spil, så gælder den for evigt. En registrering hos ROFUS er altid bindende, så hvis man har udelukket sig selv i en midlertidig periode, så er det ikke muligt hverken at fortryde eller få registreringen ophævet.

Hvis man har valgt en endelig udelukkelse, så har man tidligst mulighed for at få det annulleret efter et år. Når man vil have sin registrering annulleret, så skal man kontakte Spillemyndigheden via [email protected] og ansøge om at få slettet sin registrering i ROFUS.

Man skal sende oplysninger om ens fulde navn, ens cpr.nr. og datoen for, hvornår man kan bede om at blive slettet i ROFUS. Denne dato kan man se, når man logger sig ind på ROFUS med sit NemID.

Hvis man vil vide mere, så kan man kontakte ROFUS via mailen: [email protected]

“Gratis